Skip to content

UV-C Capture Ray™ ‑teknologia

Rasvan neutralointi ja hajujen vähentäminen ammattikeittiöihin

UV Capture Ray™ -teknologia neutraloi keittiölaitteiden käytöstä syntyvää rasvaa. Yhdessä KSA-suodattimien kanssa se vähentää ilmanvaihtokanavaan kertyvän rasvan määrää olemattomalle tasolle. Se auttaa myös vähentämään ilmanvaihtojärjestelmän vapauttamien hajujen määrää.

Näin ilmanvaihdon hygienia- ja paloturvallisuustasot saadaan korkeimmilleen, siivouskustannukset ovat mahdollisimman pienet ja keittiöiden ympäristövaikutukset lähiympäristöön vähenevät merkittävästi.

Perusta keittiö, joka on hintansa väärti.

Edut

Capture Ray™ -teknologia on kannattava sijoitus, koska se voi taata ammattikeittiöiden turvallisen käytön paikoissa, joissa on suurin liikevaihtopotentiaali, minkä lisäksi se mahdollistaa alhaiset huolto- ja kunnossapitokustannukset.

 • Neutraloi pienimmät rasvahiukkaset ja -höyryt, joita ei voida poistaa mekaanisilla suodattimilla. Edes tehokkaimmat mekaaniset suodattimet eivät tehoa alle 5 mikronin kokoisten hiukkasten tai rasvahöyryjen poistamisessa.
 • Rasvakertymien merkittävä väheneminen pienentää kanaviston ja poistoilmakammioiden puhdistuskustannuksia.
 • Ilmanvaihdon hygienia- ja paloturvallisuustasot ovat korkeimmillaan.
 • Auttaa vähentämään vapautuvien hajujen määrää, mikä puolestaan vähentää keittiöiden ympäristövaikutuksia lähiympäristöönsä sekä valitusten tai oikeustoimien riskiä.
 • Edesauttaa keittiön perustamista minne tahansa tiheällä kaupunkialueella eli sinne, missä ravintolat edustavat suurinta liikevaihtopotentiaalia.
 • UV On Demand -vaihtoehto aktivoi lamput vain, kun keittiölaitteita todella käytetään. Tämä säästää jopa yhden lamppusarjan siinä, missä muut UV-järjestelmät vaativat kaksi.
 • Capture Ray™ -teknologia hyötyy Halton Connect & Care -älypalveluista, jotka asettavat ennakoivan huollon ja kunnossapidon sekä mielenrauhan etusijalle.

Entä jos voisimme suoriutua vieläkin paremmin?

Yhdistämällä Capture Ray™ -teknologia PolluStop-päästöjenhallintayksiköihin ja valitsemalla huolellisesti käytettävien UV-lamppujen määrä, ilmavirran sisältämät ruoanlaiton aiheuttamat hajut voidaan minimoida siihen pisteeseen, että jäteilmaa ei tarvitse poistaa korkealla rakennuksen yläpuolella. Tämän vuoksi kanavisto voidaan ohjata suorinta ja kustannustehokkainta reittiä ulos jo katutasossa. Siinä tapauksessa:

 • Ei tarvita epäesteettisiä ulkoisia kanavaputkia ja säästetään asennuskustannuksissa.
 • Sisäisten kanavaputkien poistaminen lisää vuokrattavaa tilan suuruutta ja sen myötä kasvattaa tuloja.

Capture Jet™ -huuviin ja -ilmastointikattoihin integroitu UV-C Capture Ray™ -teknologia on suunniteltu neutraloimaan rasvahiukkaset, rasvahöyryt ja orgaaniset yhdisteet, joita ensisijainen suodatusjärjestelmä ei sieppaa tehokkuudestaan huolimatta. Huolellinen esisuodatus on välttämätöntä, koska UV-C-neutralointi ei toimi yhtä tehokkaasti keskikokoisiin ja suuriin rasvahiukkasiin. Capture Ray™ -teknologia yhdistetään aina erittäin tehokkaisiin KSA-syklonisuodattimiin.

Ottaen huomioon, että suuri osa keittiön hajuista kulkeutuu rasvojen mukana, tulee rasvojen väheneminen johtamaan myös ulkopuolelle menevien hajupäästöjen vähenemiseen. Lisäämällä UV-C-lamppujen lukumäärää huolellisesti lasketulle tasolle, ilman mukana kulkeutuvia hajuja voidaan lieventää siihen pisteeseen, että jäteilman poistaminen rakennuksen kattotasolla ei ole enää välttämätöntä.

Capture Ray™ -teknologia perustuu UV-C-lamppujen käyttöön. Rasvahiukkasten ja höyryjen neutralointi sekä ruoanlaiton aiheuttamien hajujen lieventäminen riippuvat kahdesta samanaikaisesta reaktiosta, jotka ovat fotolyysi ja otsonolyysi.

Fotolyysi on UV-C-säteilyn suora vaikutus. Se perustuu valokemialliseen hajaantumiseen, jossa rasvamolekyylit hajotetaan fotonien avulla.

Otsonolyysissa rasvamolekyylit hapetetaan lamppujen synnyttämän otsonin avulla. Koska otsoni on kaasu, se kulkee ilmavirran mukana. Hapettuminen tapahtuu siten poistoilmakammiossa ja kanavistossa.

Halton on kehittänyt teknologian, joka seuraa ruoanlaittotoimintaa reaaliajassa ja aktivoi UV-lamput vain silloin, kun sitä tarvitaan.

Tämä teknologia perustuu Haltonin IRIS-tunnistimiin (Infrared Radiation Index Sensor). Myös M.A.R.V.E.L.:n tarpeenmukaisessa ilmanvaihtojärjestelmässä hyödynnetyt tunnistimiset skannaavat keittiölaitteiden pinnan reaaliaikaisesti seuratakseen keittolaitteiden käyttöä. Tämä mahdollistaa sen, että UV-lamput aktivoituvat vain kypsennystilassa eivätkä joka kerta heti, kun puhallin kytketään päälle.

Tämä on turvallinen ja vastuullinen lähestymistapa, joka pidentää merkittävästi lamppujen käyttöikää. Se vähentää myös huolto- ja kunnossapitokustannuksia sekä säästää samalla energiaa.

Keskimäärin 44 % vähemmän käyttötunteja ja 635 € säästöjä sähkönkäytössä vuodessa vain kahdesta huuvasta, jotka on asennettu Lontoon keskustassa sijaitsevaan ravintolaan.

 • Ravintolassa on kaksi UV-C Capture Ray™ -huuvaa, joista molemmat on varustettu kuudella UV-lampulla ja PolluStop-yksiköllä.
 • Ruoanvalmistusalue koostuu kahdesta paistolevystä, kahdesta rasvakeittimestä ja yhdestä paistotasosta, joiden kokonaissähköteho on 50 kW. Ravintola on toiminnassa 92 tuntia viikossa, ja perinteisessä järjestelmässä UV-lamput ovat päällä koko aukioloajan.
 • Neljän viikon mittausjakson jälkeen UV on Demand -teknologia osoitti keskimääräisten käyttötuntien vähentyneen keskimäärin 44 % (paikoin jopa 50 % keittiölaitteiden käytöstä riippuen). UV on Demand -teknologia siis puolittaa lamppujen vaihto- ja huoltotarpeen.
 • Energiankulutus väheni 47 kWh viikossa, mikä tarkoittaa 635 € säästöjä vuodessa (0,26 € / kWh).

Halton Connect on huipputason IoT (Internet of Things, Esineiden Internet) -alusta, jonka perustana on edistyksellinen pilvipohjainen portaali. Se mahdollistaa Haltonin suunnittelemien ratkaisujen etävalvonnan vuorokauden ympäri. Sen avulla loppukäyttäjät voivat käyttää tärkeitä ja hyödyllisiä tietoja yhdessä tehokkaan data-analyysin kanssa. Se tarjoaa myös tärkeitä tietoja insinööreillemme, minkä ansiosta he voivat tarvittaessa säätää turvallisesti järjestelmiä ja niiden asetuksia etänä.

Tämä digitaalinen ”kaksisuuntainen” teknologia avaa tien Premium-palveluille, jotka ovat välttämättömiä järjestelmien ja teknologioiden suorituskyvyn säilyttämiseksi suunnitellulla tasolla koko niiden elinkaaren ajan. Vielä parempaa on se, että ne mahdollistavat järjestelmiesi jatkuvan optimoinnin, mikä puolestaan johtaa entistä pienempiin käyttökustannuksiin.

Halton Connect ammattikeittiöiden ilmanvaihtoon.

Tarkempia tietoja

Jos haluat tarkempia tietoja rasvan neutraloinnista UV-säteilyllä, lue viimeisimmät artikkelimme ja aiheesta kertovat tiedot.

Muut ammattikeittiöiden iilmanvaihtoteknologiat