Skip to content

Water Wash teknologia

Capture Jet™ -huuvien ja -ilmastointikattojen rasvasuodattimien automaattinen puhdistusteknologia. Säästä suodattimien puhdistuskustannuksissa nostamalla samalla turvallisuustasoa.

Water Wash -teknologia puhdistaa rasvasuodattimet automaattisesti ilman henkilöstön toimia. Se tekee lopun työläästä tehtävästä purkaa, puhdistaa ja koota suodattimet manuaalisesti. Henkilökunta voi näin ollen keskittää kaiken huomionsa ruoanvalmistukseen. Se nostaa lisäksi hygienia- ja paloturvallisuustasoa.

Water Wash -teknologia tekee toisen suodatinsarjan ostamisesta tarpeetonta, säästää siivouskuluissa ja mahdollistaa keskittymisen ensisijaisiin työtehtäviin.

Water Wash -teknologian merkittävin etu on huomattavat säästöt suodattimien puhdistuskustannuksissa etenkin silloin, kun näiden toimintojen suorittamisesta on tehty sopimus ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa.

Jos keittiön henkilökunta puolestaan vastaa itse puhdistamisesta, siihen käytetty aika voidaan Water Wash -teknologian ansiosta vapauttaa muiden tehtävien tekemiseen, mikä tuo selkeää lisäetua. Tämä mahdollistaa henkilökunnan omistautumisen kokonaan ydintehtävällensä: ruoan valmistamiseen asiakkaita varten. Tämä pätee erityisesti suurissa keittiöissä, joilla on laajat käyttö- ja aukioloajat.

Tyypillisesti keittiöissä tarvitaan kahta suodatinsarjaa, jotta toisen ollessa puhdistettavana, toinen voidaan ottaa käyttöön keittiön toimintojen ylläpitämiseksi. Water Wash -teknologian ansiosta toiseen suodatinsarjaan ei tarvitse enää investoida, jolloin suodatinsarjat maksavat itsensä nopeammin takaisin.

Esimerkki Water Wash -huuvasta
A – Kuuman veden suihkusuuttimet
B – Rasvasuodattimet
C – Huuvan vedenpoisto

Water Wash -huuvien ja -ilmastointikattojen poistoilmakammiot ovat vesitiiviitä ja sinetöityjä. Niiden sisällä oleva jakotukki on yhdistetty suihkusuuttimiin, jotka on suunniteltu puhdistamaan rasvasuodattimet nopeasti ja tehokkaasti. Jokainen jakotukki on kytketty kytkentäkaappiin, joka hoitaa pesujaksoja ilman erillisiä toimenpiteitä. Järjestelmä voidaan tarvittaessa ohittaa manuaalisesti.

Tyypillinen pesujakso on ohjelmoitu kolmeen vaiheeseen:
– pesuvaihe (jonka aikana pesuainetta sekoitetaan kuumaan veteen)
– pesuaineen liotusaika tai reaktioaika rasvakertymien tehokkaaseen liuottamiseen
– huuhteluvaihe rasvan ja ylimääräisen pesuaineen poistamiseen.

Pesujaksot on suositeltavaa suorittaa heti käyttöjakson jälkeen, kun rasva on edelleen lämmin ja helpompi poistaa. Puhdistusjaksojen välinen aika ei saisi ylittää viikkoa. Parasta olisi suorittaa puhdistusprosessi kerran päivässä, mikä lyhentää perusteelliseen puhdistukseen tarvittavaa suihkutusaikaa.

Halton Connect on huipputason IoT (Internet of Things, Esineiden Internet) -alusta, jonka perustana on edistyksellinen pilvipohjainen portaali. Se mahdollistaa Haltonin suunnittelemien ratkaisujen etävalvonnan vuorokauden ympäri. Sen avulla loppukäyttäjät voivat käyttää tärkeitä ja hyödyllisiä tietoja yhdessä tehokkaan data-analyysin kanssa. Se tarjoaa myös tärkeitä tietoja insinööreillemme, minkä ansiosta he voivat tarvittaessa säätää turvallisesti järjestelmiä ja niiden asetuksia etänä.

Tämä digitaalinen ”kaksisuuntainen” teknologia avaa tien Premium-palveluille, jotka ovat välttämättömiä järjestelmien ja teknologioiden suorituskyvyn säilyttämiseksi suunnitellulla tasolla koko niiden elinkaaren ajan. Vielä parempaa on se, että ne mahdollistavat järjestelmiesi jatkuvan optimoinnin, mikä puolestaan johtaa entistä pienempiin käyttökustannuksiin.

Halton Connect ammattikeittiöiden ilmanvaihtoon

Muut ammattikeittiöiden ilmanvaihtoteknologiat